Flexibili-tijd; Hoe warmte en elektriciteit elkaar kunnen versterken

Op maandagmiddag 13 maart a.s. organiseren TKI Urban Energy, KWR en de Nationale Learning Community Systeemintegratie samen een evenement voor de warmte- en elektriciteitssectoren samen. Het event gaat over de potentie van Power-2-Heat en warmteopslagtechnieken als flexibiliteitsoplossingen voor het elektriciteitsnet. De organisatoren willen laten zien dat deze technieken, die ook bij warmtenetten toegepast kunnen worden, een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van netcongestie en het toepassen van hernieuwbare energie over de seizoenen, koude weken of avonden heen. Warmteopslag in de bodem is sowieso een belangrijk onderdeel van het energiesysteem van de toekomst.

Op het event presenteren CE Delft en KWR de resultaten van twee studies op het gebied van warmte, elektriciteit en flexibiliteit. CE Delft vertelt over een onderzoek* naar de potentie van P2H en warmteopslag. En KWR presenteert het COHEASY-project** waarin casusgericht wordt gekeken naar de bijdrage die warmtesystemen met P2H en ondergrondse warmteopslag kunnen leveren aan het flexibiliseren van het elektriciteitssysteem. Daarna zal een expertpanel met vertegenwoordigers uit de warmte- en elektriciteitssectoren de discussie met elkaar en met het publiek aangaan. Tenslotte zal een aantal innovatieve P2H- en warmteopslagbedrijven het publiek inspireren met hun flexibiliteitsoplossingen voor het elektriciteitsnet.

Tijdens het event willen we antwoord geven op de volgende vragen: Wat is de flexibiliteitspotentie van power-to-heat (P2H) en seizoensopslag van warmte voor het elektriciteitssysteem? Wat zijn de businesscases voor de verschillende vormen van P2H en warmteopslag? Wat zijn de voor- en nadelen van deze technieken op woning, wijk, regio en nationaal niveau? En welke partijen in de markt hebben welke incentives om P2H en warmteopslag verder te ontwikkelen?

Dit evenement kan zowel op locatie in Nieuwegein als digitaal via livestream worden bijgewoond. U kunt uw voorkeur aangeven in het inschrijfformulier:

Aanmelden

Let op: er is op locatie in Nieuwegein een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor de eerste 100 aanmelders die graag live aanwezig willen zijn staat gegarandeerd een stoel en lunch klaar! Mocht je onverhoopt niet kunnen komen, dan stelt de organisatie uw afmelding via communicatie@tki-urbanenergy.nl zeer op prijs. Afmelden voor online deelname is niet nodig.

 

Programma


12:00-13:00 uur
Inloop met lunch

13:00-13:10 uur
Welkomstwoord en introductie:
Robert Jan van Egmond (TKI Urban Energy) en Mariëlle van der Zouwen (KWR)

13:10-14:10 uur
Presentatie over eindresultaten van studie “Potentie van Power-to-heat en warmteopslag als flexibiliteitsoplossing voor de gebouwde omgeving”:
Chris Jongsma (CE Delft)

14:10-14:35 uur
Paneldiscussie:
Frank Wiersma (TenneT), Ad van Wijk (TU Delft), Marette Zwamborn (KWR), Theo Venema (Warmtestad)

14:35-15:00 uur
Pauze

15:00-16:00 uur
Presentatie over eindresultaten van het COHEASY-project:
Els van der Roest (KWR), Daniël Bakker (KWR), Theo Venema (Warmtestad), Ewout Hekhuizen (Dunea Warmte en Koude)·

16:00-16:45-17.00 uur
Pitches van innovators rond het thema elektriciteit, warmte & flexibiliteit en Afsluiting programma

17:00 uur
Netwerkborrel

 

Details

Datum & tijd
Georganiseerd door:
Locatie
Contact

Recent geplaatst