Zet uw bodemenergie project in de spotlights op de Open Energiedag!

In Nederland zijn zóveel inspirerende, aansprekende bodemenergieprojecten gerealiseerd, en er komen er steeds meer bij! Voor het grote publiek zijn ze vaak niet zichtbaar, en dat is jammer! De Open Energiedag, waar Branchevereniging Bodemenergie mede-initiatiefnemer en -organisator van is, speelt hierop in; duurzame energieprojecten in het hele land worden opengesteld voor een zo breed mogelijk publiek. Een mooie kans!

Doet uw bedrijf/organisatie ook mee met de Open Energiedag op 16 september 2023? Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan 60 duurzame energieprojecten. Dit jaar worden dat er vast meer. Een breed scala aan energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie-, bodemenergie-, geothermie-, isolatie-, warmtepompen- en infrastructuurprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag. De dag wordt georganiseerd door NVDE, NWEA, HollandSolar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie, Geothermie Nederland en is onderdeel van de landelijke ‘Daar krijg je energie van’-campagne.

Wat is de Open Energiedag?

Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken én de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnen in een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of ervaren de mogelijkheden van bodemenergie als onmisbare schakel in het energiesysteem van de toekomst. De belangstelling voor duurzame energie en energiebesparing nam vorig jaar flink toe. De Open Energiedag draagt bij aan begrip en draagvlak voor duurzame energie.

Meld uw energieproject aan

Wilt u de deuren van uw energieproject ook openen voor publiek op 16 september 2023? U kunt (meerdere) locaties voor de Open Energiedag aanmelden via het formulier onderaan de webpagina: https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/. De Open Energiedag is niet voor individuele woningen: die passen goed bij de duurzame huizenroute.

Ook voor werkzoekenden

Dit jaar besteden we extra aandacht aan de doelgroep werkzoekenden, loopbaancoaches en mensen die een (praktijk)opleiding willen volgen. Zij kunnen tijdens de Open Energiedag een indruk krijgen hoe het is om te werken aan de energietransitie. Zoekt uw bedrijf/organisatie medewerkers of wilt u bijdragen aan het informeren van werkzoekenden en studenten? Dan kunt u hen tijdens de Open Energiedag verwelkomen. We doen dit samen met de FNV en Mensen Maken de Transitie.

Nodig uw doelgroep uit

Met de Open Energiedag wordt een breed publiek gemobiliseerd van geïnteresseerden in duurzaamheid, energie en de omgeving. Ook landelijke, provinciale en lokale politici behoren nadrukkelijk tot de doelgroep. De bedoeling is, dat mensen een bezoek aan uw project als een inspirerend en leerzaam uitje ervaart, meer te weten komt over de voordelen van duurzame energie en uw bodemenergieproject daadwerkelijk kan ZIEN in een praktijksituatie. Uiteraard is de Open Energiedag ook een mooie kans om uw eigen relaties en potentiële opdrachtgevers uit te nodigen.

Praktische informatie

Doet een locatie mee aan de Open Energiedag? Dan kunt u zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven: het precieze programma en de praktische organisatie op de locatie zelf laten we over uw eigen creativiteit. Denk aan rondleidingen, presentaties, fietsroutes en meer. Voor de organisatie bent u zelf verantwoordelijk. De locatie ontvangt van de NVDE een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media.

Dus twijfel niet en meld uw locatie aan.

Mocht u vragen hebben, aarzelt u dan niet contact op te nemen met Sandy Hoogendijk, telefoonnummer 06-22186742 of via de mail: communicatie@bodemenergie.nl.

Details

Datum & tijd
Georganiseerd door:
Locatie
Contact

Recent geplaatst