Kennisuitwisseling staat centraal bij Nationaal Symposium Bodemenergie

Hoe optimaliseren we bodemenergiesystemen en welke rol kan bodemenergie in de energietransitie vervullen? Dit waren twee centrale vragen die uitgebreid aan de orde kwamen tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie. Op donderdag 19 mei bezochten circa 100 mensen dit event dat door het Gebruikersplatform Bodemenergie werd georganiseerd. Naast discussie en kennisoverdracht werden ook drie bodemenergie-ambassadeurs in het zonnetje gezet waarbij één van hen de WKO Duurzaamheid Award 2022 ontving.

Door de coronapandemie moest het Nationaal Symposium Bodemenergie de edities in 2020 en 2021 overslaan. De vreugde was daarom des te groter dat het jaarlijkse event voor gebruikers en andere stakeholders van bodemenergie dit jaar wel kon doorgaan. De bezoekers bleken erg geïnteresseerd in alle kennis die de specialisten tijdens de verschillende lezingen naar voren brachten. Aan het einde van elke sessie was er volop ruimte voor vragen en discussie, die ten volle werd benut. Maar de middag begon met een plenaire keynote lezing door weerman en poolonderzoeker Peter Kuipers Munneke. Met zijn presentatie ‘Het juiste klimaat – voor bodemenergie’ nam hij de bezoekers die middag mee op ‘een reisje naar de poolkappen’. Als onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht is hij enkele keren naar de Noord- en Zuidpool geweest om daar te ervaren welk effect klimaatverandering heeft op de ijskappen.

Wil je meer lezen? Download dan hier het verslag Nationaal symposium 19-05

Bekijk de presentatie van Peter Kuipers Munneke over ‘Het juiste klimaat – voor bodemenergie’

Presentaties inzien? Download ze hier:

Presentatie Adri Meijdam

Presentatie Ed Rooijakkers en Dave Baas

Presentatie Ivo Everts

Presentatie Marlies Lambregts

Presentatie Martijn van Helmond

Presentatie Martin Bloemendal

Presentatie Myra Glaser

Presentatie Peter Mertens

Presentatie Rik Molenaar

Presentatie Toon Buiting

Zie hier winnaar Diederick Hilckman de prijs in ontvangst nemen voor de WKO Duurzaamheid Award 2022 op het Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie van 19 mei 2022.

Op 19 mei 2022 ontvangt Dick Westgeest een cadeau voor zijn inspanningen voor het Gebruikersplatform Bodemenergie.

Hoe weerman Peter Kuipers Munneke van de NOS kennis heeft gemaakt met Gebruikersplatform Bodemenergie? Dat zie je hier!

Zie hier de afkondiging van Adri Meijdam op het Symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie op 19 mei 2022.

Een interview met Jaap Piet die Projectleider Werktuigbouw bij Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam is. Zie Jaap Piet hier in een interview ondervraagd door Henk van Zoelen op het Symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie op 19 mei 2022.

Wim Bruins is Coördinator Meet- en Regeltechniek bij Wageningen University & Research. Zie hem hier in een interview ondervraagd door Henk van Zoelen op het Symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie op 19 mei 2022.

Jan Mimpen is voormalig medewerker van het Rijksvastgoedbedrijf en inmiddels gepensioneerd maar nog steeds actief bezoeker van Gebruikersplatform Bodemenergie. Zie hem hier in een interview ondervraagd door Henk van Zoelen op het Symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie op 19 mei 2022.

Bouke Rijnswou is Technisch adviseur Vastgoedbeheer bij Rijksvastgoedbedrijf en is een bekende bezoeker bij de workshops van Gebruikersplatform Bodemenergie. Zie hem hier in een interview ondervraagd door Henk van Zoelen op het Symposium van Gebruikersplatform Bodemenergie op 19 mei 2022.