Handige informatiebrochures van RvO beschikbaar

Voor iedereen die zich met beheer en onderhoud van WKO-systemen bezighoudt, heeft de Rijksoverheid handige informatie beschikbaar gemaakt. Het gaat in dit geval om drie brochures die wij graag ook via onze website aanbieden. De allereerste is de ‘Factsheet Warmte Koude Opslag’. Deze bevat onder meer informatie over wetgeving, key performance indicatoren en verschillende zaken die u moet weten rondom de exploitatie van bodemenergie.

Monitoren van WKO-installaties

Een tweede folder heeft als titel ‘Het functioneren van uw WKO in een oogopslag vastgesteld’. Deze folder gaat onder meer in op het op een makkelijke manier monitoren van WKO-installaties. U kunt lezen wat u moet meten en hoe u dat kunt doen. Ook vertelt dit document hoe u met energieprofielen de monitoring en data uit uw WKO-systeem kunt combineren en gebruiken.

Voor grote energiegebruikers

Het derde document is de brochure ‘Warmte-koudeopslag voor de industrie’. De kennis in dit bestand is vooral bedoeld om de grotere energiegebruikers te informeren over de mogelijkheden en kansen van bodemenergie. Naast de industrie is bijvoorbeeld ook de agrarische sector, zoals de glastuinbouw, een interessante partij die met WKO-systemen het gebruik van veel fossiele energie kan vermijden. Heeft u interesse in een of meer van deze informatiebronnen, download deze dan hieronder.