Virtuele rondleiding technische ruimte appartementencomplex

 

In het hartje van Krommenie bouwden Parteon en econic in 2010 een complex met 79 appartementen en een atrium. De appartementen worden duurzaam verwarmd door middel van een gesloten bodemenergiesysteem, ondersteund door een warmtepomp, i.c.m. zonnecollectoren.

Heeft u altijd al eens in een technische ruimte willen kijken?

Dat is nu mogelijk! U kunt hier uw virtuele rondleiding starten en op uw gemak even ‘rondlopen’ in de kelder van het complex. Tijdens de rondleiding krijgt u een korte uitleg over de diverse apparatuur, de installatie in de binnenruimte en kunt u zelfs de regelkast van binnen bekijken. Dit doet u door de diverse onderdelen aan te klikken.

Start de virtuele rondleiding

Over het project

Het appartementencomplex bevindt zich aan het Durghortstplantsoen te Krommenie en is operationeel sinds 2010. In het gebouw zijn 79 appartementen gevestigd, met in totaal 1.200 m2 aan utiliteit. De woningen worden duurzaam verwarmd door middel van warmte uit de bodem en van de zon.

De bodem als bron

Het complex is voorzien van warmte-koude-opslag (WKO) middels een gesloten bronsysteem. In de winter worden de woningen verwarmd met bodemwarmte en in de zomer worden ze gekoeld. Beide met warmte en koude uit de grond, ondersteund door een warmtepomp. Via een leidingnet in de vloeren van de appartementen wordt gezorgd voor een comfortabele verspreiding van de warmte en koude.

De 70 m2 zonnecollectoren vormen de basis voor de verwarming van het (warme)tapwater. Indien nodig wordt deze voorziening ondersteund door HR-ketels. De benodigde energie daarvoor, is 100% groen.

De warmte in de woningen komt voor 80% uit de bodem en 20% uit elektriciteit. Het warme water wordt voor 50% duurzaam door de zon verwarmd.

Benefits voor de bewoners:

  • Optimaal wooncomfort met koeling in woning en atrium
  • Gezond binnenklimaat
  • Geen hogere rekening dan normaal
  • Geen cv-ketel in huis: geen onderhoud en (her)investeringen
  • Meer woonruimte
  • Bijdrage aan een beter milieu
  • Duurzaam tapwater

Bron en foto: econic