Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie

Het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert op 19 mei 2022 het Nationaal Symposium Bodemenergie. Dit kennisevent vindt plaats in het hoofdkantoor van a.s.r. Nederland in Utrecht en duurt van 12.30 uur tot 17.30 uur. Deelname aan dit populaire kennisevent voor eindgebruikers van bodemenergiesystemen is gratis.

Dagvoorzitter Henk van Zoelen praat het programma van het symposium aan elkaar. Een belangrijk onderdeel tijdens het symposium is de bekendmaking van de winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2021. Meteoroloog Peter Kuipers Munneke is dit jaar de gastspreker maar hij reikt ook de prestigieuze prijs uit. Het volledige programma vindt u onderaan dit bericht.

Na de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award, vertelt Adri Meijdam, specialist MVO bij a.s.r. Nederland, over de inspanningen van a.s.r. om het hoofdkantoor te laten voldoen aan de eisen in het Klimaatakkoord van Parijs. Meijdam, die in 2019 de winnaar was van de WKO Duurzaamheid Award, zet zich naast zijn verduurzamingswerkzaamheden voor het hoofdkantoor van a.s.r. Nederland ook al jaren in voor een intensieve samenwerking onder WKO-gebruikers. Die samenwerking richt zich op een integrale verduurzaming van de gebouwde omgeving met behulp van bodemenergie.

Kennissessies

De bezoekers van het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie kunnen verder van 15.00 uur tot 16.30 uur deelnemen aan drie kennissessies. In totaal organiseert het Gebruikersplatform tijdens het evenement negen kennissessies, verdeeld over drie zalen. De drie ‘lezingen-routes’ hebben elk een eigen thema. De drie thema’s dit jaar zijn: ‘Meer kansen voor Bodemenergie door doelmatiger gebruik van de bodem’, ‘Optimalisatie van WKO-systemen’, ‘Toepassing van bodemenergie in transitievisie warmte’. Elke sessie duurt ongeveer 25 minuten duren, waarbij de presentaties ongeveer 15 minuten duren. Vervolgens hebben deelnemers ongeveer 10 minuten om vragen te stellen aan de sprekers. Het symposium wordt afgesloten met een netwerkborrel en een rondleiding langs de WKO-installatie van het hoofdkantoor van a.s.r. Nederland.

Bekijk hier het programma en de uitnodiging van het nationaal symposium 19 mei 2022

Aanmelden
Deelname aan het symposium is gratis, maar bezoekers dienen zich wel vooraf aan te melden. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Details

Datum & tijd
Georganiseerd door:
Locatie
Contact

Recent geplaatst

Er zijn op dit moment geen aankomende evenementen.